Langtidsstegt frilandsand

langtidsstegt-frilandsand-med-appelsin-og-citrongraes

I denne juletid er det dejligt med lækker mad, der er kælet for. Her får du opskriften på en langtidsstegt frilandsand. Den er fuld af smag og kraft! Vi har her to varianter – som vi har fundet frem til med hjælp fra Rosenbeck Frilandskød. Se link længere nede…

 

 

1 stk. frilandsand

1 pose svesker

3 æbler

Appelsiner til pynt

Salt og peber

 

  • Ovnen forvarmes til 130 grader varmluft.
  • Æblet skylles og skæres i både.
  • Indmaden fjernes.
  • Anden renses for eventuelle rester af blod og urenheder. Gnides godt med salt og peber både indvendig og udvendig.
  • Varm svesker og  æbler i lidt smør på en pande 5 minutter. Afkøles lidt inden det fyldes i anden – luk med et par kødnåle.
  • Inden anden tilberedes i ovnen, gnides skindet med flagesalt. Anden tilberedes på en rist i ovnen ved 130 grader i 4 timer. Under anden placeres et fad med 2 cm vand i bunden, og når stegen er færdig, koges en sauce af resterne fra fadet. Hold undervejs øje med, at fadet ikke koger tørt, tilføj da mere vand.
  • Lad anden hvile i 10-15 minutter inden du skærer den ud.
  • Vi anbefaler, at du serverer andestegen med hvide kartofler, brunede kartofler og hjemmelavet rødkål – helt traditionelt (måske har du lyst til at udskifte den traditionelle rødkål med en frisk rødkålssalat med appelsin, hakkede nødder lidt olie/balsamico og salt/peber.

GLÆDELIG JUL

 

 

Her en utraditionel og mere MODERNE udgave med citrongræs og timian!

1 stk. frilandsand

1 økologisk appelsin

1 æble

1 citrongræs

10 kviste timian

15 korianderfrø

Salt og peber

  • Ovnen forvarmes til 130 grader varmluft.  Appelsinen og æblet skylles og skæres i både og kommes op i en stor skål. Citrongræsset skæres i 2 cm stykker og tilsættes sammen med korianderfrø og timian i skålen.
  • Indmaden fra anden tilføjes i skålen med appelsin og krydderier. Anden renses for eventuelle rester af blod eller indmad. Blandingen i skålen krydres godt med salt og peber, inden det fyldes ind i anden. Inden anden tilberedes i ovnen, gnides skindet med flagesalt. Anden tilberedes på en rist i ovnen ved 130 grader i 4 timer. Under anden placeres et fad med 2 cm vand i bunden, og når stegen er færdig, koges en sauce af resterne fra fadet. Hold undervejs øje med, at fadet ikke koger tørt, tilføj da mere vand.
  • Vi anbefaler, at du serverer andestegen med stegte jordskokker og en frisk salat af grønkål og æble. Se meget mere på https://frilandskoed.dk/opskrifter/langtidsstegt-frilandsand-appelsin-citrongraes/