Lækkert foccaciabrød

Her kommer min opskrift på foccaciabrød. Der er massere af smag i dette brød, og det er nemt og lave! Jeg brugte dette brød, som tilbehør til en pastaret, det fungerede perfekt dertil.

Foccacia-dej:

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 500 g tipo 00 hvedemel

Fyld:

  • 6 fed hvidløg
  • 10 små tomater
  • Olivenolie
  • 6-10 kviste rosmarin
  • Salt

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i en skål med vand. Tilsæt sukker, salt og olivenolie. Tilsæt mel lidt af gangen, (jeg kørte det på en røremaskine) Ælt dejen til den er glat (det tager omkring 5 minutter på røremaskine) Lad dejen hæve i 1 time.

Når dejen er hævet færdig, skal den i en bradepande med høj kant. Lad den hæve i 30 minutter. Prik derefter huller i dejen, ligesom når man laver brunsviger.

Hæld nu olivenolie over dejen og drys med salt. Pynt nu med rosmarin, tomater og hvidløg.

Bag brødet i en forvarmet ovn, på varmluft 220 grader. Brødet var færdigt efter 30 minutter.