Koldhævede kerneboller

Tekst og foto Line Kilsgaard

Ingredienser:

10 g. gær
4 dl koldt vand
2,5 dl letmælk/sødmælk
3 spsk. flydende honning
1 spsk olivenolie
600 g hvedemel
200 g ølandshvedemel eller fint speltmel
2 spsk. havsalt
70 g solsikkekerner
50 g hørfrø

Kom mælk og vand ned i en skål. Smuldr gæren ned i og rør rundt så gæren opløses.

Tilsæt herefter honning, olie og mel. Ælt nu dejen på din røremaskine i minimum 15 minutter ved mellemstyrke. Imens dejen æltes tilsættes havsalt, frø og kerner.

Når dejen samles omkring dejkrogen og slipper kanterne er dejen færdig. Kom nu dejen over i en skål smurt med lidt olie op langs kanterne (gerne olivenolie). Kom dejen på køl i minimum 6 timer – gerne til næste dag.

Tænd ovnen på 250 grader. Brug to skeer til at forme bollerne over på en bageplade med bagepapir. Kom bollerne i ovnen og bag dem i 10 minutter på 250 grader. Skru herefter ned på 200 grader og bag dem yderligere i cirka 10 minutter.

Bollerne får en dejlig sprød skorpe og en luftig krumme! Mums!

God fornøjelse!