Halloween Gulerods-Cupcakes

Tekst & foto Line Kilsgaard

INGREDIENSER

DEJ
150 g. sukker
3 æg
100 ml. solsikkeolie
200 g. gulerødder
110 g. mandelmel
200 g. hvedemel
2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
50 ml. appelsinsaft
1 spsk. økologisk appelsinskal
100 g. hvid chokolade

FLØDEOST-FROSTING

150 g. flødeost
50 g. græsk yoghurt
3 spsk. appelsinsaft
1 spsk. appelsinskal
3 spsk. flormelis
1/2 vaniljestang

PYNT

100 g. hvid chokolade

Oktober er sådan for alvor starten på efteråret for mig. Bladene på træerne bliver orangerøde, og herhjemme har vi allerede haft tændt i brændeovnen – nok egentlig mest for hyggens skyld! Her i oktober har jeg valgt, at opskriften skal være lidt inspiration til Halloween. De her cupcakes smager himmelsk af gulerod, appelsin og et strejf af varme krydderier! Cupcakesene kan laves med eller uden frosting og pynt – alt afhængig af tid og lyst!

OPSKRIFT
10 stk.
Sværhedsgrad: let

GULERODSCUPCAKES:
Start med at piske dit sukker, æg og olie sammen til en æggesnaps – enten med elpisker eller i røremaskinen. Tilsæt gulerødderne (vrid dem lidt, hvis de afgiver meget væde). Sigt herefter mandelmel, hvedemel, bagepulver, krydderier og salt ned i dejen og rør rundt. Kom til sidst saft og skal af appelsinen ned i dejen samt den hvide chokolade – og rør rundt.

Kom dejen i cupcakeformene og bag dem i ovnen ved 180 grader i cirka 25 minutter.

FLØDEOST-FROSTING:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med en del af flormelissen. Bland nu alle de andre ingredienser sammen i en skål.

PYNT:

Start med at printe billedet af spindelvævskabelonen ud. Herefter tager du din hvide chokolade og kommer den i en lille skål. Nu skal du temperere den hvide chokolade. Kom den i mikroovnen i 5 sek. Rør rundt. Dette bliver du ved med, indtil chokoladen er næsten smeltet. Sørg dog for, at chokoladen ALDRIG overstiger 29 grader. Så vil chokoladen ikke få det famøse knæk (den kan dog godt bruges alligevel). Kom den smeltede chokolade i en sprøjtepose med en lille tylle eller lav et lille kornet.

Kom spindelvævskabelonen under et stykke bagepapir og tegn de finde spindelvæv med chokoladen. Kom dem på køl indtil chokoladen stivner.

Sprøjt nu flødeost-frostingen ud på de afkølede muffins og sæt et chokolade-spindelvæv på toppen! Voila – så er der altså bare dømt Halloween!