Fiskeriet kommer til Aalborg

Pressemeddelelse

Lørdag den 18. august bliver Utzon Parken omdannet til fisketorv, når arrangementet Fiskeriet kommer til Aalborg for første gang bliver afviklet i den nordjyske hovedstad. Begivenheden er en pendant til Fiskeriet kommer til Thisted og Fiskeriet kommer til København, som arrangøren Hanstholm Fiskeriforening tidligere har holdt med stor succes.

Oplevelser:

  • Friske fisk, direkte hevet op af Vesterhavet, bliver dagens helt store trækplaster. Udover at man kan købe friske fisk på auktion og til fast pris (På dagen langes der 7 friske rødspætter over bordet til kun kr. 100,00.), vil man også kunne få smagsprøver og købe mindre anretninger.
  • Fiskerne fra Hanstholm flytter samtidig en mindre del af deres flåde til Aalborg Havnefront, og man vil derfor kunne besøge følgende fartøjer, der holder Åbent hus ombord: Tobias Skødt, Pluto, HM 555 Kingfisher, Havfisken,  Janni, Kutter Mathilde, Astoria, Pondus, Karbak, “Athena” og M/S Limfjorden. Der bliver gratis adgang for alle besøgende. Der bliver også mulighed for at komme ombord på uddannelsesskibet Athena og muslingefartøjet Limfjorden.
  • Som musikalsk og underholdende indslag er valget faldet på Tørfisk, der to gange i løbet af eftermiddagen giver koncert på havnefronten i Aalborg. Det bliver for fuld udblæsning med kendte sange som “a’ lugter lidt af fisk i daw”, og det kan jo ikke være mere aktuelt i den anledning.
  • Viceborgmester Kristoffer Hjort Storm kommer og holder åbningstale for arrangementet.

Alle er velkomne, og det er gratis at deltage.

Livet ombord på en trawler

Fartøjet foretager 3 – 4 slæb i døgnet. Her arbejder besætningen med ind- og udsætning af redskaber, rensning og pakning af fangst samt reparationer af fiskeredskaber og almindelig daglig vedligehold af fartøjet. Der er ikke skiftehold, så besætningen hviler, når fangsten er pakket og fartøjet fisker.

Et besætningsmedlem – som oftest er den yngste har status som kok ombord og laver maden.

“Kokken” bliver så fritaget for andet arbejde, når der laves mad. Kosten er det typiske danske køkken, suppleret med en del fiskeretter tilberedt af fangsten. Mængde af fisk der spises ombord afhænger meget af besætningen selv, men da fiskere selv betaler kosten, er det en udmærket og sund mulighed for at reducere udgifterne til proviant.

Det er lange arbejdsdage, men man skal også huske, at der ikke er transport til og fra arbejde og de fleste fartøjer kører med frirejser hver 2. eller 3. rejse, så de fleste fiskere har omkring 180 arbejdsdage. En fisker tjener ca. 500.000 – 600.000 kr. plus udetillæg.