Er blogverdenen fake?

Tekst Nikoline Hvidberg | Foto Asight

 

Nikoline blogger denne gang om hvor svært det kan være at vise sit sande jeg i en bloggerverden, som nemt kan virke perfekt, når man ser det udefra. Der er mange unge piger, der læser med, og netop derfor er det vigtigt at vise at verden ikke altid er rosenrød, selvom man har en af Danmarks største blogs

Lever ikke i en fantasiverden

Bloggere og berømtheder viser mange billeder af en fantasiverden, hvor de er super glade hver dag, og har ingen problemer. Når almindelige piger sammenligner sig selv med dem, så kan de hurtig komme til at føle sig som en fiasko. Jeg kunne sagtens male et billede af mit liv, hvor jeg skriver alt det gode ved mit liv, og skabe en illusion om at mit liv er perfekt. Men… synes det kan være meget farligt, fordi så får det mine læsere til at tro, at når de sammenligner sig med mig, så er det at sammenligne sig med et eventyr, og det er det bestemt ikke… Fordi noget af det mest normale i ens liv, er at have problemer. Og når folk skal sammenligne sig med mig, skal det være fordi de kan spejle sig selv i mit ‘normale’ liv. Jeg har det lige så hårdt som alle andre. Jeg tror, at min blog er god for nutidens krævende samfund, fordi jeg er blandt de få, der tør at fortælle dig, hvordan jeg føler, for real, og ikke skaber en blog kun bygget af eventyr og glade dage.. For mange blogs og berømtheder er hverdagen udadtil blevet bygget på perfektion. Og det går bare ikke!

Jeg blogger ikke kun om de svære ting i mit liv, for at få sympati – men jeg gør det, for at vise at andre mennesker ville kunne have det på samme måde, og at I så skal se at I ikke er alene om tingene/problemerne… Selvfølgelig er der “kedelige ting”, men måske er de ikke kedelige for lige præcis DIG. Jeg ønsker virkelig at påpege, at det er sværere at køre denne type blog, hvor man er så ærlig, end så mange andre… egentlig fordi jeg åbner mig op og efterlader en masse ting i mit liv. Jeg vil endda være i stand til at få mere trafik ved at lyve/belære mig, og finde alle de ting jeg køber, de ting jeg gør, eller de mennesker jeg møder, for at vise udadtil hvor ‘godt et liv jeg har’ – men synes ikke det er cool på nogen måde, og har ikke behov for det. Jeg er mig selv, og min blog handler om mig og hvordan jeg har det, nogle af de ting jeg oplever, og mit arbejde. Derudover skal man være virkelig stærk, for at bevise svage ting ved sig selv overfor andre, og nogle kalder mig svag, men er vi ikke alle det på nogle punkter?

Der skal være plads til alle

Jeg har valgt at blogge på denne måde, fordi jeg ønsker at være 100% ærlig og 100% mig selv. Jeg ønsker ikke at de unge piger, skal sammenligne sig selv med et falsk bloggerliv, hvor alt er perfekt på et højt niveau, fordi jeg tror, at det kan give mere præstationsangst for andre, der synes, det er normalt. Og det er hvad der er vigtigt i denne sag, fordi jeg tror, præstationsangst er steget blandt de unge piger, og derefter blog fænomen opstod, og kan jeg, som driver en af de største blogs, påvirke det på nogen måde? Jeg vil i hvert fald prøve.

Nogle læsere vil måske foretrække at læse om et fantasiliv, hvor solen altid skinner, men det passer ikke til min blog. Mit liv er ikke kun en solskinshistorie, men jeg har bygget en solskinshistorie, fordi jeg går efter mine drømme. Det er meget vigtigt at adskille de to ting. Og jeg synes, det er vigtigt vigtigt, at vi kan gøre det sammen som et forum. Hvor der er plads til alle. Om du vil have en blog på den ene eller den anden måde er op dig lige præcis dig. Jeg håber bare, at du kigger på JustNikoline, fordi du føler, at jeg er ærlig, lige til og du kan sammenligne dig selv med mig på nogle punkter.