Cæsarsalat med kylling og brødcroutoner

Her kommer min absolut favorit opskrift på cæsarsalat. Min udgave er fyldig i smagen, så det er en salat der mætter! Den er hurtig at lave, så det er en nem hverdagsret, der altid fungerer.

Ingredienser

Dressing:

  • 4 spsk 18% cremefraiche
  • 2 spsk god mayo (gerne hjemmelavet eller hellman)
  • 1 spsk citron saft
  • 1 håndfuld fint revet parmesan
  • 1 tsk sennepskorn
  • 1 fed hvidløg
  • Salt
  • Peber

Andet:

  • 2 hele romainesalat
  • 2 stykker kyllingebryst
  • 1 pakke bacon
  • 10 små tomater
  • 1 håndfuld parmesan revet i flager
  • 1 halvt rødløg
  • 1 halvt ciabattabrød (jeg køber tit det billige i supermarkeder)
  • 1 dl olie

Fremgangsmåde

Brødcroutoner:

Start med at tænd ovnen på 180C varmluft, riv ciabattabrødet i mundrette stykker, og lig det på en bradepande beklædt med bagepapir, hæld derefter 1 dl olie over, og drys med salt. Bag brødcroutonerne i ovnen, til de er gyldne og sprøde.

Dressing:

Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.

Steg bacon sprødt på en varm pande, stil baconen til side, på et stykke fedtsugende papir, og steg kyllingen i det overskydende fedt på panden. Lad kyllingen køle af, og skær det ud i mundrette stykker.

Skær enden af romainesalaten og riv bladene fra hinanden. Skyl derefter bladene i koldt vand, og lad dem dryppe af på køkkenrulle, riv nu bladene ud i mundrette stykker. Skær rødløget i tynde ringe, og halver de små tomater.

Sammensætning af salaten:

Vend alle stykkerne af romainesalaten i dressingen, så det hele er dækket af dressing, fordel derefter det hele på et stort fad. Lig kylling, bacon, tomater, rødløg, brødcroutoner og parmesan ovenpå salaten. Spis med det samme, så salaten ikke bliver slatten og kedelig.