Butternutsquash med brunet smør og ristede hasselnødder

Denne ret fungere perfekt som tilbehør, til en god bøf, svinekød, kylling eller fisk. Jeg er selv kørt lidt død i kartofler, så denne type tilbehør, er jeg virkelig blevet fan af! Absolut ikke sidste gang, denne ret lander på bordet. Velbekomme!

Ingredienser:

  • 1 Butternutsquash
  • 100 gram smør
  • 2 håndfulde hasselnødder
  • 4 kviste rosmarin
  • 2 spsk olie
  • Salt og peber
  • Frisk timian

Halver Butternutsquash, og skrab kernerne ud med en ske. Skær derefter revner i dem (ligesom hasselback kartofler) men ikke ned i selve skralden på Butternutsquashen. Pensel nu med olie og drys salt og peber over, lig rosmarin kviste ovenpå. Bag dem i ovnen på 175C i 50 minutter.

Imens Butternutsquashen er i ovnen, skal der brunes smør og ristes hasselnødder. Varm smør i en gryde, ikke for høj varme. Mit komfur stod på 6 ud af 9. Når smørret er blev gylden brunt tages det af komfuret.

Rist hasselnødder på en varm pande, de skal ristes i omkring 10 minutter. Hæld derefter hasselnødderne på et viskestykke, masser nu skralden af hasselnødder, til alt næsten er væk. Hak dem derefter groft.

Når Butternutsquashen er færdig, hældes den brunet smør over, og det drysses med hasselnødder og frisk timian.

Jeg har gemt fremgangsmåden på video inde på min Instagram bio.