Bühlmanns gourmetrestaurant tilbage med nyt, skarpt fokus

Restaurant Bühlmann, Hotel Scheelsminde. Kok Anders Høst. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset.

Pressemeddelelse

Friskhed, enkelthed og eget grønt bliver synlige nye grundværdier på de hvide duge, forklarer Danni Bühlmann. Familiens lille Scheelsminde-restaurant med de få forkælede borde er netop genåbnet oven på et års tænkepause. Med ny talentfuld og ung kreativ kok, lavere menupris og fortsat høje ambitioner

Anders Høst har jord på knæene denne formiddag. Ligesom dagens høst af bl.a. løg, porre og solbær i kurven, som han har med ind, til grisenakken, som bliver aftenens fjerde servering. Friskhed og enkelthed er i centrum i den netop genåbnede Gourmetrestaurant Bühlmann på Aalborgs kendte Hotel Scheelsminde – tillige med autenticitet og lavere menupris. Friskhed – hele året – i videst muligt omfang hentet i den stadig større køkken- og frugthave og i drivhuset, hvor Anders netop kommer ind fra. Hyggelige kroge som de seneste år har fået stadig mere plads i Scheelsmindes store park, som mange gæster nyder at spadsere i.

Gourmetrestaurant Bühlmann med de fem forkælede borde blev oprindelig åbnet i 2015. Efter to succesfulde år valgte den daværende kreative kok imidlertid at rykke videre. Siden har der været dømt tænkepause på Bühlmanns. Erfaringerne skulle bruges rigtigt før relanceringen i weekenden den 10.-11. august, hvor alle borde var booket.

”Vores ambitioner er ikke blevet mindre, men særegenhed må meget gerne denne gang fremstå endnu klarere. Fortsat satser vi på gourmetniveauet og på igen at kunne sammenligne og måle os med de 5-10 bedste nordjyske gourmet restauranter men med større lokal identifikation omkring lokal friskhed, større enkelhed og lavere pris,” forklarer restauratør og direktør Danni Bühlmann efter ”tænkepausen”*.

Den unikke gourmet restaurant ved siden af brasseriet på Scheelsminde er på de få år blevet koncernens gastromæssige visitkort, pejlemærke og særlige kæledægge. Tænkepausen og afklaringen vedrørende koncept og kokkevalg har derfor også fået lov at tage næsten et år og en masse ideudveksling mellem bl.a. Danni Bühlmann og Scheelsminde-restauranternes samlede køkkenchef Anders Thorsager. Samt – siden foråret – også Anders Høst, da det stod klart, at han ville få det daglige, gastronomiske ansvar.

Anders Høst

Mere frisk mindre fransk

”Oprindelig blev vi udover det høje niveau, som vi holder fast ved, kendt for komplicerede serveringer, fransk køkken med dyre råvarer og flot men ind i mellem, synes vi i dag også, mere pynt end nødvendigt. Her vil vi være mindre franske, mere enkle og endnu skarpere,” forklarer Danni Bühlmann om konklusionen.

Og Anders Høst, den nye kreative kok, supplerer:

”Fremover vil vi snarere kendes på altid at garantere helt lokalt kvalitetsgrønt på hver eneste velovervejet servering, som vi sætter foran gæsten – uanset årstid. Og kan vi grøntsags- og frugtmæssigt ikke finde det helt rigtige her i haven, vil vi lede videre i f.eks. Østerådalen nedenfor, der er så rig.”

”I samme ånd vi vil turde gøre det enkle med henblik på at stræbe mod det geniale. Et stykke fantastisk tilberedt skaldyr, fisk, fugl eller kød og tilhørende ligeså forkælet og velvalgt grøntsag pr. servering,” fortsætter Anders. Stadig vil gæsterne altså kunne nyde elegante hvide duge på bordet og dedikerede, uddannede tjenere, men det fremover mere autentiske, lokale råvarevalg vil til samtidig gøre besøget en del billigere for den besøgende gæst. Den faste seks-retters menu koster nu bare 1200 kr. – inklusiv lækker vin- eller hjemmeproduceret saftmenu!

Et godt konkret eksempel på Anders’ enkle, smagfulde tilgang på åbningsmenuen på Bühlmanns er den 1. servering: Sort hummer m. elementer af forskellige typer hjemmedyrket tomat på en tomatconsommé. Ingen dikkedarer – enkelt, smukt og velsmagende.

Snackservering og pandekage med is på salturt

Nr. 2 ved kokkeelev-DM

”Så fedt allerede i min alder på én gang at få nærmest frie hænder til at videreudvikle dette spændende højkvalitetssted og samtidig kunne sparre i så dygtigt og erfarent fagligt fællesskab, som Scheelsmindes øvrige køkken- og tjenerstab består af,” forklarer 21-årige Anders Høst om sin motivation, grundige forberedelse og glæde ved den ansvarsfulde opgave.  Anders er anerkendt som en af Danmarks mest talentfulde kokke og netop hentet til Scheelsminde fra de roste kolleger på Vendia Bryghus i Hjørring – efter at han dér blandt bl.a. blev nr. 2 ved kokkeelev-EM. Anders var som souschef selvfølgelig også på Vendia Gourmets hold, der vandt den højprofilerede gourmetrestaurantkonkurrencen Bedst i Nordjylland i maj.

”Anders er et stort, ungt, frittænkende talent med spændende ideer og både gastronomiske og ledelsesmæssige evner. I gourmetrestauranten vil vi gerne udvikle os fordomsfrit med talent. Med det rigtige backup og gennemprøvede koncept er vi overbeviste om, at han kan stå i spidsen for en spændende fremtid til glæde for vores gæster,” siger Danni Bühlmann.

Restaurant Bühlmann, Hotel Scheelsminde. Mad og gæster m.v. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset.