Bitz – Sundhed på glas

advertorial

I vores fortravlede hverdag søger vi tilbage til det autentiske. Vi genopdager håndarbejdet, laver mad efter „slow cooking“ princippet og elsker vores hjemmedyrkede grøntsager. Vi higer efter en simplificeret hverdag, og laver gerne maden fra bunden – både fordi det smager godt og er sundt, men også fordi vi derigennem opnår nærhed. Christian Bitz giver her sin version af syltede agurker, så giver udbyttet fra drivhusets agurkeplanter mere end du kan spise, så kom dem endelig på glas

Opskriften svarer til 2 glas

Ingredienser

2 agurker
1 spsk. fint salt
2 dl æblesidereddike eller 5 – 7% eddike
2 dl vand
2 spsk. sukker
1 tsk. dildfrø
5 rosa eller sorte peberkorn
1/2 tsk. atamon

Fremgangsmåde

Skræl agurkerne i helt tynde skiver.
Hæld eddike, vand, sukker, dildfrø og peberkorn i en
gryde og kog op.
Skold to rene Bitz opbevaringsglas i kogende vand tilsat atamon. Fordel agurkeskiverne i de to glas, og hæld den varme lage over. Skru låget på med det samme.

Rigtig god sommer!

Christian Bitz