Aalborgs nye take-away – Xo by sushisushi

tekst KATrIne HVIDBerg | foto JoHny KrISTenSen | Advertorial

Sinne Lagrolet og partneren Peter er ildsjælene bag SushiSushi og SushiMania kæden. Første skud på stammen var SushiSushi, som de åbnede for over 10 år siden. Siden da har de udvidet den succesfulde sushi-kæde til hele 14 restauranter landet over, og succesen stopper ikke her. Til april slår Sinne og Peter dørene op til deres nyeste tiltag, XO by SushiSushi, som forventes at tage nordjyderne med storm. Den nye take-away er at finde på Strandvejen 9 i hjertet af Aalborg

Et besøg på en sushi restaurant, på Sinne og Peters ferie i Thailand, blev startskuddet til den succesfulde sushi-kæde, som hele Danmark er kommet til at elske. Fjorten dage efter partnernes hjemkomst stod de med nøglerne til deres første sushi restaurant.

– Det var opad bakke i starten, de rå fisk var ikke noget for nordjyderne, udtaler den stilsikre og ambitiøse iværksætter Sinne Lagrolet. 
Alligevel er sushi nu blevet en allemandsspise, som nordjyderne slet ikke kan få nok af. Det nyeste skud på stammen er XO by SushiSushi, som kombinerer det traditionelle japanske sushi med det nordiske køkken. Netop iværksætternes nytænkning må siges at afspejle sig i dette nye sushikoncept, hvor idéen er at benytte nordiske kvalitetsråvarer så som; tørrede urter, wagyu, kaviar og and i den traditionelle sushirulle.

Fokusset lægges på, hvordan de forskellige ingredienser tilsammen udgør en helt ny smagsoplevelse, der gerne skulle bryde med kundernes forventning til sushi. I det nye køkken vil der både være japanske og nordiske kokke, der i et samarbejde kokkererer denne nye og spændende spise.

Den nordiske stil ses også genspejlet i restaurantens indretning, som fremstår mere rå og mørk end stilen i de øvrige restauranter. Dog er den enkelte og kliniske stil stadig gennemgående i indretningen.

Konceptet bliver mere eksklusivt, men stadig til overkommelige priser. Sinne vurderer, at restauranten henvender sig til et publikum på 25 år og op efter. Og netop i en tid hvor sundhed og kvalitet er i højsædet, er forretningspartnerne overbevidst om, at det nye sushikoncept vil blive taget godt imod af nordjyderne.

Den høje kvalitet som den røde tråd

Partnerne påpeger, at en væsentlig faktor for dem i deres nye restaurant, og også i deres allerede eksisterende restauranter, er den høje kvalitet. Der bliver således ikke gået på kompromis med kvaliteten af råvarerne, og derfor benyttes udelukkende bæredygtige fisk og skaldyr i deres restauranter. Partnerne pointerer, at det er vigtigt for fremtiden, at fiskebestanden bliver bevaret.

– Vi vil kunne se os selv i øjnene, lyder det fra Sinne, der tydeligvis er meget orienteret omkring at have deres samvittighed og hjerte med i forretningen.

En fremtid i vækst

Både Sinne og Peter er mennesker, der brænder for det, de laver. De keder sig aldrig og er konstant på spidsen med nye trends og tendenser, så mon ikke de går en lys fremtid i møde. De forventer, sammen med deres franchisetagere, at udvide sushi-kæden til omkring 20 butikker og restauranter alene i år.

Ud over dette er Sinne og Peter spændte på det nye XO-koncept og leger med tanken om at udvide konceptet til andre storbyer. Mon ikke de fleste vil finde partnernes evne til at skille sig ud og skabe nye koncepter tillokkende? Hvem ved, måske vi nordjyder i fremtiden vil se en SushiSushi, en SushiMania eller en XO restaurant, når vi bevæger os udenlands.

XO BY sushisushi
Strandvejen 9
9000 Aalborg
Tlf.: 98 10 98 40