Simregryde med grønkål

Årstidens, grove grøntsager og rødder er perfekte til vinterens, fortryllende simreretter, og selve forberedelsen tager faktisk ikke ret lang tid …  i hvert tilfælde ikke, hvis du følger Claus Holms opskrift på Simregryde med grønkål.

Når du først har klargjort og svitset ingredienserne hældes lidt væde ved, og så passer maden faktisk sig selv, og mens duftene breder sig fra køkkenet til resten af huset, indfinder forventningens glæde til middagen sig.

chgryde

 

 

 

 

 

 

 

Simregryde med grønkål 

500 g kalvetyksteg, skåret i tern på ca. 4 x 4 cm

Lidt smør til stegning

100 gram bacon, skåret i tern

1 porre, vasket og skåret i skiver på ca. 3 cm

1 løg, skåret i både

Friske kantareller

1 dusk rosmarin

2 håndfuld plukket grønkål

1-2 stk. blegselleri, skåret i mindre stykker

2 stk. gulerødder, i skiver

Små tomater

1 mørk øl (bitter)

Ca. 3/4-1 liter vand

 

Kød og bacon brunes af i smør i HOLM Støbejernsgryde. Herefter tilsættes alle grøntsagerne, og det hele svitses godt igennem. Når alt har taget lidt farve tilsættes øl og fond eller vand. Kom låg på og lad det simre i ca. 1 til 1,5 timer.

Gem gerne nogle friske tomater og grønkål til at komme i gryden lige før servering. Husk at smage til og hold øje med væsken – det må ikke tørre ud.